15 aktiviti malam pertama yang anda boleh buat dengan pasangan, mesti anda best!

15 aktiviti malam pertama yang anda boleh buat dengan pasangan, mesti anda best!

 

Salah satu malam keintiman yang paling penting yang anda akan miliki dengan pasangan baharu ialah malam pertama. Pengantin lelaki sering dilihat sebagai lebih ghairah akan masa pertama mereka, manakala berbeza buat pengantin perempuan, mereka lebih gelisah, teragak-agak dan juga bimbang tentang malam pertama.

Tidak dinafikan, malam pertama adalah bahagian paling kritikal dalam awal perkahwinan. Jadi, bagaimana anda merancang untuk menjadikannya sebagai kenangan dan menyeronokkan dalam satu masa? Berikut ialah senarai ringkas 20 petua untuk membantu anda mendapatkan malam pertama yang sangat romantis bersama pasangan!

1) Menggoda/jenaka manja sesama sendiri semasa majlis perkahwinan.

Sudah tentu, anda akan sibuk melayan tetamu, tetapi luangkan masa untuk berjenaka manja sesama sendiri seperti sentuh lengan atau tangan dan berikan ciuman kepada pasangan. Perkara-perkara kecil ini membuatkan anda sentiasa fokus pada satu sama lain, dan membina imaginasi ghairah apabila malam perkahwinan semakin hampir.

2) Penuhkan bilik anda dengan wangian.

Jika anda menginap di bilik hotel, aturkan dengan meletakkan sejambak bunga di tepi katil, serta lilin wangi. Anda juga boleh taburkan beberapa titis minyak pati pada helaian anda. Haruman cendana, lavender atau melati dikatakan meningkatkan gairah dan keinginan seksual.

3) Biarkan si dia membawa anda melintasi ambang pintu.

Tradisi romantik ini akan menghadirkan perasaan menyeronokkan untuk kedua-dua pasangan. Pengantin lelaki sukakan perasaan ‘Hero Malam Pertama’ dan pengantin perempuan pula sukakan layanan Puteri. Jadi, manjakan satu sama lain dengan layanan romantis ini.

4) Mainkan muzik romantis yang hangat di malam pertama.

Muatkan aplikasi muzik romantik anda dengan lagu kegemaran pasangan dan pasangkannya apabila anda memasuki bilik hotel anda. Atau mainkan lagu tarian pertama dengan nada muzik lembut romantik semasa anda memasuki suite bulan madu. Ia membantu melegakan perasaan gemuruh pasangan anda.

5) Pakaian seksi.

Pakaian dalam yang lembut dan sutera sentiasa menyeronokkan! Selain itu, cuba pakaian yang jarang dan unik, sesuatu yang menarik perhatian si dia, yang tidak pernah dilihat oleh lelaki anda sebelum ini.

6) Rakamkan surat atau perasaan cinta kepada pasangan.

Rakamkan video diri anda dengan memberitahu kepada suami tentang semua perkara yang anda suka tentang dia. Mulakan dengan memberitahu pasangan anda bahawa anda tidak sabar untuk menghabiskan sisa hidup anda sebagai pasangan, dan kemudian senaraikan perkara fizikal, mental dan emosi tentang dia yang anda sayangi dan gilai.

7) Saling memberi makan.

Ia adalah cara terbaik untuk menjadi hubungan intim sebelum anda beraksi di katil. Letakkan semangkuk strawberi, bebola tembikai, truffle coklat atau snek di tepi katil dan suapkan pasangan dengan penuh ghairah dan manja.

8) Main permainan “Cari Madu

Untuk permainan ini, tutup mata pasangan anda, letakkan setitik madu atau sos manis lain, seperti coklat atau karamel di suatu tempat pada badan anda dan kemudian minta dia mencarinya. Memberi beberapa petunjuk adalah bahagian yang menyeronokkan dalam permainan ini! Ia menyeronokkan dan erotik ghairah, tetapi ingat untuk bergilir-gilir!

9) Urutkan pasangan.

Manjakan diri anda dengan urutan romantis di bilik hotel sejurus selepas perkahwinan. Ini akan membantu mengatasi sebarang tekanan dalam badan anda, melegakan kaki yang letih kerana menari dan menjadikan anda berdua berada dalam keadaan fikiran yang sangat santai dan selesa.

10) Tukar lampu.

Berikan elemen kejutan kepada pasangan anda dengan menggantikan mentol lampu setiap hari dengan warna merah atau biru. Kedua warna ini mencipta cahaya yang lembut dan romantis.  Atau penuhi bilik dengan barisan dan deretan lilin.

11) Tinggalkan sesuatu yang seksi di atas katil.

Belikan pengantin lelaki anda beberapa petinju sutera atau mainan seks, dan letakkannya supaya mereka menunggu masa untuk menggunakannya. Manakala, lelaki boleh membelikan pengantin perempuan beberapa pakaian dalam yang intim dan seksi. Ini menetapkan nada posisi yang menyeronokkan dan seksi buat anda dan pasangan.

12) Manjakan pasangan dengan permainan.

Sebelum malam perkahwinan anda, sediakan aktiviti mainan seks yang anda mahu pasangan anda gunakan pada anda. Cara ini membuatkan anda berdua berasa selesa dengan idea dan anda boleh terokai keseronokan baharu bersama.

13) Mandi bersama.

Rancangkan waktu mandi yang tenang dan intim bersama-sama. Letakkan kelopak mawar, minyak urut dan lilin, serta span untuk mencuci satu sama lain. Hanya hidupkan air dan nikmati malam dengan tenang dan intim. Aksi ini 99% akan berakhir di katil kamar anda dengan keghairahan yang maksimum.

14) Jangan ganggu.

Petua paling penting untuk menjadikan malam perkahwinan anda seksi dan romantis ialah letakkan notifikasi- Jangan ganggu kepada rakan dan keluarga di bilik anda selepas majlis resepsi.

15) Jangan tergesa-gesa, ambil perkara perlahan

Malam pertama perkahwinan, anda berdua pasti gatal untuk rapat antara satu sama lain! Tetapi ingat, jika anda mahu malam intim anda menjadi kenangan, gunakan masa dengan perlahan dan tidak terlalu cepat. Gunakan foreplay secara meluas. Ambil perkara secara perlahan-lahan semasa melakukan keintiman dan nikmati detik-detik itu. Semua ini akan membuatkan malam pertama anda yang indah dan tidak dilupakan.