3 jalan paling ngeri di dunia, kita mesti tak berani nak lalu

3 jalan paling ngeri di dunia, kita mesti tak berani nak lalu

 

Korang pernah tak terbayang memandu atas jalan yang hanya beberapa inci dari tebing tinggi? Bagaimana pula perasaan jika dipaksa memandu di jalan curam? Pasti ngeri! Teruskan baca dan tengok adakah korang berani untuk memandu kereta melalui jalan-jalan yang bahaya ni.

1. Old Yungas Road, Bolivia

ini dia jalan paling ngeri di dunia

Jalan ini dipanggil Death Road, sebelum ini ia pernah meraggut  sebanyak 100-200 nyawa sebelum ini. Ia memiliki kawasan jalan yang sempit, tanah pada lereng bukit sering runtuh dan paling menggerunkan tiada penghadang jalan dipinggir tebing tersebut

2. Pasubio, Itali

ini dia jalan paling ngeri di dunia

Jalan ini berada dibahagian Utara Itali. Laluan ekstrem berterowong ini juga terletak pada tebing tinggi yang mempunya jurang yang dalam. Penghadang jalan juga tidak ada. Menakutkan bukan?

3. The Himalayan Roads, Nepal

ini dia jalan paling ngeri di dunia

Jalan sempit ini boleh memuatkan beberapa kenderaan sahaja. Jalan yang tidak beraspal ini boleh jadi licin bila hujan turun, sangat mudah untuk tergelincir dari landasan.

Pemandu yang sering lalu pada jalan-jalan ini hendaklah mempunyai cara pemanduan yang tinggi jika tidak kemalangan boleh berlaku sekelip mata sahaja. Jadi, ada berani?