5 jenama telefon bimbit yang hampir mati, tapi tak mati-mati

5 jenama telefon bimbit yang hampir mati, tapi tak mati-mati

 

Jika hari ini kita terpaksa mencari jenama mudah alih yang tersedia di pasaran, kami tidak akan mempunyai masa dalam sehari penuh untuk menyebut kesemuanya. Namun, ada yang meninggal dunia, kembali ke pasar, atau mereka hampir mati tetapi mereka enggan. Berikut adalah lima contoh.

Nokia

Ia mungkin contoh yang paling luar biasa. Nokia telah mati dua kali. Yang pertama adalah apabila syarikat itu tidak dapat bersaing dengan kedatangan telefon pintar Android. Ia kehilangan banyak pasaran, ia akhirnya mencapai persetujuan dengan Microsoft supaya telefon bimbitnya mempunyai Windows Phone. Satu kesilapan, kerana Windows Phone juga mati. Kemudian Microsoft membeli Nokia, dan berhenti menggunakan jenama itu. Di sini Nokia mati. Lama kelamaan, Microsoft kehilangan hak ke atas jenama Nokia, yang telah dipulihkan oleh jenama itu sendiri, dan kini mereka akan melancarkan telefon Nokia sekali lagi. Mereka akan mempunyai Android dan ia akan menjadi tahun depan apabila mereka akan tiba. Yang pertama ialah Nokia E1, mudah alih yang sangat murah. Walaupun mereka juga menyediakan a perdana seperti Nokia P.

BlackBerry

Kes yang berbeza ialah BlackBerry. Walaupun ia kelihatan seperti Nokia dalam beberapa kekunci. Mereka juga memutuskan untuk bertaruh pada sistem pengendalian mereka, percaya bahawa mereka mempunyai pilihan terhadap iOS dan Android. Mereka menyedari bahawa tidak, dan memutuskan untuk beralih ke Android. Mereka meneruskan tanpa kejayaan kerana amat sukar untuk memulihkan pasaran dengan bertaruh semata-mata pada papan kekunci QWERTY. Telefon bimbit BlackBerry terus tiba selepas jenama itu dilesenkan kepada syarikat lain, tetapi mereka tidak lebih daripada itu, jenama. Dan malangnya, tidak ada banyak kemungkinan untuk ini seperti untuk Nokia.

Alcatel

Kes Alcatel ia sangat mirip dengan BlackBerry. Pada asasnya, kerana syarikat yang mengeluarkan telefon pintar dan menggunakan jenama Alcatel untuk memasarkannya adalah syarikat yang sama yang kini membuat telefon bimbit dan menggunakan jenama BlackBerry. Sebenarnya, ia adalah syarikat yang sama, tetapi itu menggunakan jenama ini kerana ia lebih relevan. Untuk tujuan praktikal, jenama itu sudah mati, tetapi ia digunakan untuk menjual telefon bimbit. Telefon pintar yang, dalam banyak kes, agak serupa dengan model lain di pasaran kerana ia tidak menawarkan sesuatu yang istimewa.

Motorola

Gaya Hidup Moto M

Bertentangan sama sekali adalah kes Motorola. Syarikat itu kehilangan banyak pasaran, dan nampaknya sudah muflis apabila Google membelinya. Dia mula membaling telefon bimbit yang hampir kelihatan seperti itu Nexus julat pertengahan. Moto Gs telah sangat berjaya. Begitu banyak yang disukai oleh syarikat Lenovo memutuskan untuk membeli Motorola. Syarikat itu akan membuat syarikat itu hilang untuk akhirnya menjadi Lenovo. Dia ditinggalkan bersendirian dengan jenama itu Moto. Tetapi kejayaan yang terus dimiliki telefon bimbit ini telah menyebabkan Lenovo memutuskan untuk berhenti menjual telefon bimbit dengan jenamanya dan menjualnya dengan jenama itu Moto. Malah, bahagian mudah alih yang dibelinya daripada syarikat itu adalah bahagian yang kekal sebagai bahagian telefon pintar muktamad Lenovo. Dan kita hanya perlu menganalisis beberapa keluaran yang terus berjaya, daripada keluaran baharu moto G4, sehingga Moto 360, yang mungkin merupakan jam tangan pintar Android Wear yang paling laris.

Leece

LeEco Le 2 Pink

Tidak seperti yang sebelumnya, Leece Ia adalah generasi baru. Boleh dikatakan bahawa ia adalah salah satu syarikat yang membuat reka bentuk terbaik untuk telefon bimbitnya, walaupun telefon bimbit Cina. Mereka menjaga setiap butiran. Mereka mempunyai basikal futuristik mereka sendiri, dan mereka bekerja pada kenderaan elektrik. Tetapi mereka mempunyai masalah kewangan. Sehinggakan mereka seolah-olah tidak dapat bertahan. Walaupun begitu, telefon bimbit mereka tetap datang. Anda mungkin tidak mengenali mereka, tetapi LeEco ialah salah satu jenama mudah alih Cina berkualiti terbaik di luar sana sekarang.