Cari mamat ni sampai jumpa! Remaja perempuan dicabul oleh lelaki ini

Cari mamat ni sampai jumpa! Remaja perempuan dicabul oleh lelaki ini

Seorang remaja perempuan mendakwa telah dicabul lelaki yang tidak dikenali ketika masuk ke dalam lif bangunan kediamannya di Putrajaya, baru-baru ini.

Menurut sumber, kejadian itu berlaku kira-kira jam 7.50 malam, Rabu, di perumahan penjawat awam Presint 5, Putrajaya, ketika mangsa dalam perjalanan pulang ke rumah.

Difahamkan, mangsa  keluar dari rumah untuk membeli ubat panadol dari sebuah kedai berhampiran. Ketika mahu pulang ke rumah, mangsa menaiki lif yang turut dinaiki oleh suspek bertopi merah.

Kehadiran mangsa dan suspek di lobi berkenaan juga dirakam oleh kamera litar tertutup (CCTV).

Sebaik saja masuk ke dalam lif, mangsa mendakwa suspek secara tiba-tiba menerkam dan menyerangnya secara seksual.

Tidak diketahui apa yang berlaku seterusnya di dalam lif tersebut, namun mangsa dipercayai berjaya menyelamatkan diri dan menceritakan kejadian tersebut kepada keluarganya.

Kes itu kemudian ditularkan di media sosial dan berharap orang ramai yang mengenali suspek dapat tampil menyalurkan maklumat untuk tindakan lanjut.

“Salam semua, nak minta tolong retweet! Cari mamat ni sampai jumpa! Anak buah kawan kena. Mangsa Kena sexual assault dalam lift dengan laki topi merah ni. Location, Presint 5, Putrajaya,” tulisnya.

Menurut sumber, mangsa mengalami trauma akibat dari kejadian itu.