Gempar! Abang askar buat gangguan seksual kini diburu polis

Gempar! Abang askar buat gangguan seksual kini diburu polis

 

Sejak semalam media sosial hangat memperkatakan mengenai sebuah video tular memperlihatkan seorang pekerja wanita di sebuah kedai vape di Taman Keramat didakwa menjadi mangsa gangguan seksual oleh seorang lelaki beruniform.

Menerusi video tersebut lelaki yang lengkap berpakaian askar itu dilihat mencemari kredibiliti sebagai anggota keselamatan apabila bertindak memegang sebelum menjilat jari wanita berkenaan ketika sedang berurusan dengannya.

Mula dimuat naik seorang pengguna Facebook, Amir Hamzah Abdul Hamid video tersebut kemudian menarik perhatian orang ramai hingga tular dan sohor di banyak platform media sosial.

Mangsa keseorangan semasa kejadian dan sudah buat laporan polis

Menerusi hantaran yang dimuatnaik pengguna Facebook berkenaan yang bagaimanapun sudah dipadamkan,  ketika kejadian mangsa hanya berseorangan ketika itu.

Mangsa yang terkejut dan tergamam kemudian hanya bertindak mendiamkan diri sebelum akhirnya membuat laporan polis.

Polis sahkan kejadian

Polis kemudian mengesahkan insiden berkenaan dan kes disiasat mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan iaitu cabul.

Menurut Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Farouk Eshak, mangsa berusia 18 tahun didatangi suspek yang ingin membeli barangan vape sebelum dia keluar selepas selesai melakukan urusan itu.

Namun suspek masuk semula ke dalam kedai dan beritahu pod vape dibelinya tidak berfungsi. Gadis tersebut kemudian memeriksa pod itu dan menggantikan dengan yang baru.

Suspek beredar selepas mangsa beritahu ada CCTV

“Mangsa menyerahkan pod vape terbabit dan ketika itu, suspek mengambil kesempatan memegang tangan mangsa serta turut menjilat tangan mangsa.

“Selepas mangsa beritahu ada kamera litar tertutup (CCTV), suspek terus melepaskan tangan mangsa dan beredar dari tempat kejadian,” kata Mohamad Farouk.

Tambahnya lagi ,siasatan sedang diteruskan dan usaha untuk mendapatkan butiran peribadi dan mengesan suspek sedang dijalankan.

Orang awam yang memiliki maklumat boleh menghubungi pegawai penyiasat Inspektor Siti Zaleha Abdullah ditalian 03 42897222 atau balai polis berhampiran.

Menurutnya, orang awam yang memiliki maklumat boleh menghubungi pegawai penyiasat Inspektor Siti Zaleha Abdullah ditalian 03 42897222 atau balai polis berhampiran, lapor Buzzkini.