Ibu kejam! Bunuh 5 anak kandung kerana marah suami

Ibu kejam! Bunuh 5 anak kandung kerana marah suami

Di Solingen, Germany seorang wanita berusia 28 tahun, dikenakan hukuman penjara seumur hidup selepas didakwa membunuh lima anaknya sejurus melihat gambar suaminya dengan wanita lain.

Tindakan kejam seorang ibu

Memetik laporan Mirror, suspek dikenali sebagai Christiane K dipercayai mencekik lima anaknya di kediamannya pada 3 September tahun lalu. Mengulas lebih lanjut, suspek didakwa memberi dadah kepada Melina, 1, Leonie, 2, Sophie, 3, Timo, 6, dan Luca, 8, sebelum bertindak melemaskan mereka di dalam tab mandi.

Sejurus melakukan perbuatan terkutuk itu, wanita ini dipercayai membalut tubuh badan mangsa menggunakan tuala dan meletakkan mangsa di atas katil. Mujurlah anak sulungnya berusia 11 tahun, terselamat berikutan tiada di rumah ketika kejadian itu berlaku.

Suspek cuba membunuh diri

Bercerita lebih lanjut, suspek dikatakan menghantar mesej kepada suaminya dan menceritakan dia sama sekali tidak akan lagi berjumpa dengan anak-anaknya sebelum dia bertindak di ‘luar kawalan’ dengan membunuh mereka.

Bukan itu sahaja, suspek juga dikatakan cuba membunuh diri di depan kereta api di Stesen Sentral Düsseldorf bagaimanapun, dia terselamat.

Ketika prosiding berlangsung di mahkamah, suspek mendakwa rumahnya telah diceroboh oleh individu yang tidak dikenali dan individu tersebut dikatakan menggari, memaksanya menaip mesej kepada suaminya sebelum membunuh anak-anaknya.

Pihak mahkamah telah mendengar lebih 40 saksi sepanjang 20 hari perbicaraan dan suspek didapati bersalah.