‘Mat Kilau’ bantu kempen parti Mat Sakau menjelang PRU15

‘Mat Kilau’ bantu kempen parti Mat Sakau menjelang PRU15

Hero filem Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan, Datuk Adi Putra akan membantu jentera Pemuda BN untuk berkempen ke setiap negeri menjelang Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) nanti.

Ketua Pemuda UMNO, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki berkata, Adi Putra yang memegang watak Mat Kilau dalam filem epik Melayu yang meraih kutipan lebih RM97 juta itu telah menyatakan kesediaan untuk melapangkan masa bagi membantu BN.

“Adi Putra juga telah diangkat menjadi ikon Pemuda BN Selangor. Beliau tak dapat bersama dalam Majlis Pelancaran Jentera Pemuda BN baru-baru ini kerana berada di Tanah Suci,” katanya dalam hantaran di Facebook beliau pada Selasa.

Menerusi hantaran itu, Asyraf Wajdi berkata, beliau menerima kunjungan pelakon tersohor tersebut yang juga sahabatnya.

Beliau turut berkongsi dua keping gambar pertemuan di pejabatnya di Kuala Lumpur termasuk salah satu gambar menunjukkan Adi Putra menerima baju Pemuda BN.

Menurut Asyraf Wajdi, selain mengenai politik, banyak perkara dibincangkan ketika perjumpaan berkenaan.

“Perkara dibincangkan termasuk tentang cabaran mempelbagaikan pendekatan mencanai nilai patriotisme dalam kalangan anak-anak muda masa kini.

“Hikmah meletupnya filem Mat Kilau, banyak membuka mata anak-anak muda untuk menelaah sejarah tanah air dengan penuh penghayatan,” ujarnya.