Panas! Saifuddin Nasution umum lawan Rafizi

Panas! Saifuddin Nasution umum lawan Rafizi

SETIAUSAHA Agung PKR, Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail mengumumkan akan bertanding jawatan Timbalan Presiden PKR pada pemilihan akan datang.

Saifuddin berkata, beliau komited untuk membawa pendekatan kerja berpasukan dan akan menghargai sumbangan semua ahli parti.

Selain itu, beliau juga akan meneruskan usaha membantu institusi presiden yang kini disandang Datuk Seri Anwar Ibrahim dan sebelumnya turut membantu Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail mengukuh dan mempersiapkan parti menghadapi pilihan raya umum (PRU).

“Saya bersama pimpinan lain juga turut membantu parti dalam urusan rundingan kerusi, pembikinan manifesto, perancangan strategi, pengukuhan jentera dan kempen seluruh negara pada PRU 2008, 2013 dan 2018.

“Saya memohon dan merayu anggota parti membuat pertimbangan serta memberi sokongan dengan mengambil kira ketaatan saya kepada pimpinan dan perjuangan parti sejak hampir 23 tahun lalu,” katanya seperti dilapor Berita Harian.

Saifuddin berkata, beliau juga mengalu-alukan Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli bertanding jawatan Timbalan Presiden.

“Rafizi adalah aset parti kerana beliau seorang yang kreatif, intelektual, tinggi daya juang dan dihormati rakan serta lawan.

“Persaingan ini adalah tawaran dua rakan yang ingin terus menyumbang kepada keutuhan parti melalui proses demokrasi yang diizinkan dalam perlembagaan parti,” katanya.

Sebelum ini, Rafizi mengumumkan hasrat kembali aktif dalam arena politik negara dan mahu merebut jawatan Timbalan Presiden PKR pada pemilihan akan datang.