Pekerja kudis bernanah gaul & uli coklat tanpa glove, sangat kotor!

Pekerja kudis bernanah gaul & uli coklat tanpa glove, sangat kotor!

 

Tular di media sosial apabila seorang individu mendakwa sebuah kilang coklat di Melaka tidak mengutamakan kebersihan dan keselamatan makanan dalam pembuatannya.

Dalam hantaran tersebut, lelaki itu yang juga bekas juruteknik kilang coklat tersebut menasihati orang ramai untuk tidak membeli coklat berbentuk duit syiling emas dan bola sepak.

Coklat bola dan duit syiling kotorSumber : Facebook  

Katanya, pekerja kilang coklat itu sangat pengotor dan semenjak daripada itu, dia mengharamkan ahli keluarganya daripada membeli coklat itu.

Di sini aku nak beritahu, janganlah beli dan makan sebab terlalu kotor. Pekerja dia Nepal, sampai yang tangan kena kudis bernanah pun dia buat kerja gaul biskut coklat bola itu, uli guna tangan tanpa glove. Boleh bayangkan nanah-nanah tu melekat di coklat tu.

Ada yang meludah di tepi, kemudian coklat jatuh dan dikutip serta diproses semula. Jadi korang fikirlah sendiri selepas ni nak makan atau tidak. Memang jijik.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa geli dan jijik dengan pembuatan coklat yang sering dibeli orang ramai kerana harganya yang murah itu.