Remaja maut ketika sedang berdua-duaan dalam khemah dengan kekasihnya

Remaja maut ketika sedang berdua-duaan dalam khemah dengan kekasihnya

Tular di media sosial sepasang kekasih disambar petir ketika sedang berdua-duaan di dalam khemah dalam kejadian yang berlaku di Bukit Waruwangi, Kabupaten Serang, Indonesia.

Menurut pihak berkuasa, kejadian itu berlaku pada Jumaat, 23 September lalu yang telah menyebabkan salah seorang mangsa maut serta-merta di lokasi kejadian.

Mangsa yang meninggal dunia dikenali sebagai Ikhwanul Mu’minin, 19, manakala identiti teman wanitanya masih belum diketahui.

Difahamkan semasa kejadian kira-kira jam 11 pagi itu, pasangan berkenaan memasang khemah di lokasi sebelum hujan turun dengan lebat dan disusuli dengan petir di sekitar kawasan itu.

Pasangan berkenaan kemudian berteduh di dalam khemah berukuran 2 x 2 yang disewa dari pihak pengurusan pusat pelancongan tersebut.

“Kira-kira jam 11.30 pagi, terdengar bunyi dentuman petir di sekitar tempat pasangan itu mendirikan khemah. Ketika dihampiri, keadaan khemah itu rosak dan kedua-dua mangsa berada dalam keadaan tidak sedarkan diri.

“Saksi yang menyaksikan kejadian itu terus meminta bantuan dan membawa mangsa ke hospital berdekatan,” katanya.

Bukit Waruwangi merupakan salah satu destinasi pelancongan di Kabupaten Serang. Dengan keluasan kira-kira 100 hektar, Bukit Waruwangi yang mempunyai keindahan panorama yang cantik menjadi tumpuan orang ramai untuk datang bercuti sejak tahun 2019.