Roti canai terbang atas kepala bikin netizen terhibur, mangsa pula nak marah tapi kena sabar

Roti canai terbang atas kepala bikin netizen terhibur, mangsa pula nak marah tapi kena sabar

Roti canai merupakan salah satu makanan kegemaran rakyat Malaysia, keunikan roti canai adalah cara ia ditebar sehingga menjadikan roti itu begitu lembut untuk dimakan.

Kebiasaannya jika ke kedai makan, anda hanya perlu memesan dan menunggu sehingga roti canai tiba, namun sebuah kedai makan di Melaka ini membawa sedikit kelainan apabila mereka akan membuat persembahan ‘roti canai terbang’ sebagai hiburan kepada pelanggan.

Siapa sahaja tidak teruja apabila dapat melihat persembahan roti canai terbang secara langsung, kehebatan mereka melambung roti canai itu berserta dengan lagu rancak yang dimainkan dapat menghiburkan pelanggan.

Roti canai mendarat atas kepala pelanggan

@raihanharum

Reply to @nrazmieraa sampai sudah respond dia gitu konon x puas hati ler tu 😅 terus style rambut haha

♬ original sound – rai – rai

Namun, keterujaan ini bertukar menjadi lucu apabila roti canai yang diterbangkan ke udara itu telah mendarat di atas kepala seorang adik yang duduk di meja makan berdekatan.

Menerusi video yang dikongsikan di TikTok oleh @raihanharum kelihatan reaksi adiknya terpinga-pinga apabila roti itu mendarat betul-betul di atas kepalanya, dia kemudian berpeluk tubuh seperti sedang marah.

Memetik laporan mStar, @raihanharum atau dikenali sebagai Raihan Harum, 23, menjelaskan kejadian itu berlaku semasa dia dan ibunya, 57, serta adik perempuan, 14, yang juga remaja sindrom down datang ke sebuah restoran Roti Canai Terbang Mezan Kampung 6 di Melaka.

“Ada show tebar roti canai, siap pasang lagu. Secara kebetulan lagu Michael Jackson bertajuk ‘Beat It’ yang dipasang dan adik pula memang suka lagu-lagu rancak, jadi dia memang excited tengok show tu,” kata Raihan.

‘Adik saya istimewa, jadi dia ada attitude tersendiri’

Raihan bagaimanapun sama sekali tidak menyangka apabila roti canai yang ditebar itu betul-betul jatuh ke atas kepala adiknya, Rodyah.

“Adik saya sebenarnya suka ajuk, jadi reaksi dia tu secara spontan kononnya tunjuk yang dia marah. Kami dah tahu yang adik ni kuat drama.

“Sebenarnya adik saya acah-acah marah je, lepas tu dia okay. Adik saya istimewa, jadi dia ada attitude yang tersendiri,” katanya kepada Mstar.

Pemilik restoran mohon maaf

Walau bagaimanapun, menerusi satu lagi video di TikTok yang dikongsikan oleh @mezanrotiman atau Mezan Md Said yang merupakan pemilik restoran berkenaan, dia telah datang kepada Rodyah dan memohon maaf.

@mezanrotiman

sorry yer dik..tapi awk the best🥰😘😘😘

♬ original sound – Mezan Rotiman – Mezan Rotiman

Dia bagaimanapun turut memberi wang bernilai RM50 sebagai tanda maafnya atas insiden yang berlaku.

Menurutnya, insiden itu adalah dalam sejarah kerana sebelum ini belum pernah lagi roti canai terbang itu mendarat di atas kepala pelanggannya.

‘Habis rambut adik dia terpacak’

Melihat di ruangan komen, rata-rata warganet terhibur dengan reaksi Rodyah di dalam video tersebut.

‘Kejung gelak sis, muka pasrah’