Sekarang keluar duit di ATM tak payah pakai kad, ini caranya

Sekarang keluar duit di ATM tak payah pakai kad, ini caranya

Zaman Sekarang dunia sangat maju dalam aspek teknologi. Dahulu kala kita mengunakan sistem barter, saling bertukar tukar barang untuk sebarang transaki pembelian. Tapi hari ini kita sudah mencapai tahap kecanggihan dimana keluarkan wang diatm tanpa perlu MENGUNAKAN KAD.

Buat pengetahuan anda, Maybank ialah antara bank yang menawarkan perkhidmatan CARDLESS WITHDRAWEL dimana mana atm mereka. Mudah dan selamat untuk mengeluarkan wang.

Perkhimatan ini membolehkan pelanggan mereka memindahkan dana dan mengeluarkan wang cuma mengunakan telefon bimbit sahaja. Setelah pemindahan selesai, penerima akan menerima kod selamat melalui SMS untuk melakukan transaksi pengeluaran tanpa kad di mana-mana Mesin ATM Maybank di Malaysia tanpa kad ATM.

Khimat ini juga memudahkan pelanggan mengirimkan dana secara tunai kepada keluarga dan rakan anda ketika mereka sangat memerlukan dan anda juga boleh menggunakan perkhidmatan ini untuk menghantar wang tunai kepada diri .

Sebarang pengunaan servis ini pengguna harus mengisi maklumat butiran dan akan mendapat kod keselamatan dan limit transaksi yang ditetapkan cuma sebanyak RM300 sahaja. Cukuplah sekadar bantuan kecemasan sepanjang ketidak hadiran dompet ditangan kita.

Sila ikut langkah dibawah:

Pastikan anda ada Maybank2u Apps seperti di bawah ini.

Selepas itu boleh tekan ikon ‘Mobile’ di penjuru kanan bawah.

Pilih transaksi ‘Cardless ATM Withdrawal’.

Isi nama dan butiran lanjut seperti di bawah:

Selepas itu, sila pilih berapa amaun yang anda ingin keluarkan.

Anda akan terima notifikasi seperti dibawah.

Setelah anda berada di ATM, anda akan menerima ID/KOD, boleh ikut 2 langkah mudah ini:

1. Masukkan ID 16 digit yang anda terima

2. Masukkan kod 6 digit di mesin ATM